Fietscoaches op de Coolsingel

December 2021

In november 2020 hebben we het ontbreken van een plan voor fietsparkeren op de Coolsingel aangegeven bij de wethouder. Na de renovatie en oplevering van de Coolsingel in maart 2021 stonden binnen een mum van tijd overal fietsen op de stoepen geparkeerd. In 2021 probeerde de gemeente een aantal maanden een nieuwe aanpak. Van juni t/m augustus werden fietscoaches ingezet. Niet gezien? Dat kan want erg opvallend waren ze niet. Aan hen de taak mensen aan te spreken en te wijzen waar ze hun fiets moesten stallen. Op die manier zou het aantal fietsen beperkt blijven tot bestaande gevulde nietjes. Niets was minder waar. De handige hekjes rondom de tramrails bleken goeie fietsplekken. Evenals de ruimte voor Decathlon, de Bijenkorf of werkpanden zonder fietsparkeergelegenheid. En voor een snelle boodschap in de koopgoot werd de fiets ook voor de deur gestald.

Een oplossing is er nog niet, wel zijn er plannen voor een grote fietsenstalling onder het voormalig V&D voor maar liefst 1100 fietsen. Hopelijk wordt die stalling een populaire en toegankelijke plek, waar je meteen gebruik kunt maken van een openbaar toilet voordat je weer naar huis fietst. We zijn wel toe aan een lange termijn oplossing.

Bekijk meer adviezen

Rotterdams nachtleven

De veranderingen aan het Schieblock zijn ook bij het Burgerpanel niet onopgemerkt gebleven. Met vele andere Rotterdammers hebben we ons afgevraagd wat die veranderingen gaan betekenen voor het uitgaansleven dat hier de afgelopen tien jaar succesvol tot stand is gekomen en voor de bezoekers.
Gemeente Rotterdam

Samenleven in één stad

Eigenlijk was het beleidsplan ‘Samenleven’ één opsomming van staand beleid, veelal reactief. De 50 stadsgesprekken lijken weinig invloed gehad te hebben. Opvallend is ook dat inburgering in tegenstelling tot wat het was, opeens een losstaand onderwerp is.

Koele Stad met hittestress

Hittestress is een toenemend verschijnsel in Rotterdam dat steeds meer mensen persoonlijk raakt. Het klimaat verandert en beleid voor lange termijnoplossingen heeft de gemeente wel. Maar hoe zit het met de korte termijn maatregelen?