Fietscoaches op de Coolsingel

December 2021

In november 2020 hebben we het ontbreken van een plan voor fietsparkeren op de Coolsingel aangegeven bij de wethouder. Na de renovatie en oplevering van de Coolsingel in maart 2021 stonden binnen een mum van tijd overal fietsen op de stoepen geparkeerd. In 2021 probeerde de gemeente een aantal maanden een nieuwe aanpak. Van juni t/m augustus werden fietscoaches ingezet. Niet gezien? Dat kan want erg opvallend waren ze niet. Aan hen de taak mensen aan te spreken en te wijzen waar ze hun fiets moesten stallen. Op die manier zou het aantal fietsen beperkt blijven tot bestaande gevulde nietjes. Niets was minder waar. De handige hekjes rondom de tramrails bleken goeie fietsplekken. Evenals de ruimte voor Decathlon, de Bijenkorf of werkpanden zonder fietsparkeergelegenheid. En voor een snelle boodschap in de koopgoot werd de fiets ook voor de deur gestald.

Een oplossing is er nog niet, wel zijn er plannen voor een grote fietsenstalling onder het voormalig V&D voor maar liefst 1100 fietsen. Hopelijk wordt die stalling een populaire en toegankelijke plek, waar je meteen gebruik kunt maken van een openbaar toilet voordat je weer naar huis fietst. We zijn wel toe aan een lange termijn oplossing.

Bekijk meer adviezen

We moeten nog steeds

Vooral tijdens de lockdown was het tekort aan openbare toiletten in Rotterdam duidelijk te merken. Het advies was aanleiding in gesprek te gaan met de gemeente die zelf ook de noodzaak van uitbreiding inziet.

Vervolgadvies gasloos wonen

Een vervolgadvies over gasloos wonen. Over de rol van de de gemeente zich tijdens proces van energietransitie in het proefgebied Reijeroord.

Metrostation Maashaven, Rijnhaven en Zuidplein

Deels zijn gebreken uit ons advies van 2019 na de schouw van o.a. Maashaven overgenomen. Hoe beleeft de Rotterdammer de metrostations in 2022?