Vrijwillig adviseur

Maak kennis met de leden van het Burgerpanel Rotterdam. Deze Rotterdammers zetten zich vrijwillig in om de dienstverlening en veiligheid van de gemeente Rotterdam te verbeteren. Kan het beter of anders? De onderwerpen die worden getoetst worden aangedragen door de burgers en soms door de gemeente zelf. Kom jij het burgerpanel versterken als vrijwillig adviseur voor Rotterdamse zaken, laat het ons weten!

Meld je aan en nemen we contact met je op.

Lid worden

Marie Dicker

Ik woon in de Tarwewijk en ben werkzaam in de culturele sector. Mijn interesse gaat in het bijzonder uit naar vergroening en sociaal/maatschappelijk welzijn.

Kees Corbet

Ik woon in Schiebroek en was bijna veertig jaar werkzaam in het Handelsonderwijs (MBO) als docent en projectleider. Met name ben ik geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke onderwerpen in onze stad.

Chris van de Graaf

Ik woon in Hoogvliet. Mijn achtergrond bij de gemeente zet ik in bij het toetsen van de dienstverlening van de gemeente Rotterdam naar de Rotterdammers. Dat vind ik een uitdaging.

Ineke Lambermont

Ik woon in het centrum van de stad en heb jarenlang gewerkt als directiesecretaresse bij de gemeente Rotterdam. Ik vind het fijn betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in Rotterdam.

Herman Groeneveld

Ik woon in De Esch en ik kom uit de organisatiewereld en heb een brede interesse in Rotterdamse zaken.

Jan Vogel

Ik woon in Alexander en heb een achtergrond in Marketing en Marktonderzoek.

Joke-Minke Arendz

Ik woon in het centrum van Rotterdam en heb een achtergrond als loopbaan-trainster en cultureel-werkster.

Elske Schreuder

Ik woon in Noord en mijn achtergrond vormt zicht door politiek, emancipatie, recht, wijsbegeerte en vrijwilligersmanagement.

Bernard Seldenrath

Ik woon op het mooiste plekje van Rotterdam in de Esch en heb een achtergrond als Stedenbouwkundige met interesse voor Ruimtelijk ordening en Verkeer en Vervoer.

Sylvia Lobbe

Ik woon in Schiebroek en heb gewerkt in het Hoger Onderwijs. Naast het Burgerpanel ben ik ook actief voor de Zonnebloem en geef ik Nederlandse les.

Hans Schendstok

Ik woon in Hillegersberg en heb gewerkt als beleidsambtenaar bij de Rijksoverheid en als directeur van een instelling voor Jeugdzorg. Geïnteresseerd in wat het welzijn van mensen bepaalt.

Ruud Schürman

Ik woon in Rotterdam West en heb gewerkt als stedenbouwkundige bij Monumentenzorg.

Daan Koenraadt

Ik ben geboren in 1996 en woon in Charlois. Mijn interesse in ontwikkelingen op maatschappelijk gebied in Rotterdam monde uit in mijn lidmaatschap voor het burgerpanel. Zo kan ik me namelijk actief inzetten voor mijn stad en hoop nieuwe invalshoeken mee te brengen vanuit een jongere doelgroep. Actief meedenken vind ik namelijk constructiever dan alleen met kritiek toekijken!

Truida de Raaf

Ik woon in het Entrepotgebied, onderdeel van de Kop van Zuid. Werkervaring heb ik opgedaan in de kinderopvang, de volkshuisvesting en het onderwijs. Als vrijwilliger bij de Zonnebloem, gaf ik taalles aan de eerste generatie migrantenvrouwen en was ik simulatiepatiënt bij de opleiding verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Nu wil ik graag meedenken over de vele zaken die belangrijk zijn voor en in de stad.

Joshua van den Ham

Wonende in Vreewijk en in mijn ogen ook één van de mooiste wijken in de stad, ben ik actief als bestuurslid van de Tuindorp Vreewijkcoöperatie. Mijn interesse hierin gaat ook uit naar verduurzaming, vergroening, kansen bieden om lokaal aan de slag te gaan en de kracht van de bewoners naar buiten te brengen.

Robert van Overveld

Mijn naam is Robert, 26 jaar en ik ben woonachtig in de Heliport, Oude Noorden. Aan de TU Delft heb ik mij gespecialiseerd in Stedenbouw. Verder liggen mijn interesses vaak bij sociale vraagstukken, bijvoorbeeld: cohesie, menselijke maat, ongelijkheid.

Bert de Jonge

Ik woon in Prins Alexander en heb 30 jaar in het MBO gewerkt. Naast het Burgerpanel doe ik vrijwilligerswerk voor Buurtwerk, ben ik gastheer bij het Zorg en welzijnsplein in Ommoord en werkte ik mee aan uitzendingen van buitenlandse projecten van het ministerie van Buitenlandse zaken.