Bijeenkomsten

Publieke bijeenkomsten worden georganiseerd met als doel informatie van burgers, experts en de gemeente op te halen om te gebruiken bij het uit te brengen advies. Deze verschijnen als voorpublicatie op de website en achteraf als verslag en het aangeboden advies.

Expertmeeting

Een kleinschalige bijeenkomst van ca 40 personen waaronder leden, geïnteresseerde burgers én experts. Het gekozen thema was verbonden aan het schrijven van een  advies.

De bijeenkomst met het thema ‘Koele Stad’ vond plaats op 25 mei 2023.

Een volle zaal bij het derde lustrum

Met een divers publiek van rond de 90 mensen bestaande uit Rotterdammers jong en oud(er), Vrienden van het Burgerpanel Rotterdam, wijkraadsleden en leden van de gemeenteraad, contactambtenaren en verschillende organisaties rondom burgerparticipatie in onze stad, vierden we samen het lustrum van (meer dan) 15 jaar Burgerpanel Rotterdam op donderdag 2 juni j.l..

Er zijn nieuwe contacten gelegd, ideeën uitgewisseld, meningen gedeeld én oplossingen aangedragen. We kijken terug op een succesvolle middag.

We hebben genoten van de prachtlocatie in de studio van Theater Rotterdam, de meisjes van het Compliment die het publiek verraste met een persoonlijk compliment als aandenken.
Een mini versie van Vers Beton LIVE: Wat is de gouden sleutel voor succesvolle burgerparticipatie? o.l.v. Hasna El Maroudi, een gastoptreden van Spoken Word artiest Micheline Plukker en een interview met Paul Hofstra over zijn tijd als directeur van de Rekenkamer en zijn ervaringen op gebied van participatie.
Net als de voorgaande lustra waren we in goede handen met vakvrouw Suzanne Mulder van TV Rijnmond als dagvoorzitter.

Diapresentatie lustrum

Onderstaand een diapresentatie van een greep uit de aangedragen adviezen, bevindingen en aanbevelingen aan de gemeente Rotterdam.
Stadsbrede onderwerpen met als doel de dienstverlening van de gemeente voor de Rotterdammer te verbeteren.

Fotoimpressie lustrum

Onderstaand een sfeerimpressie van een gevarieerde middag naar verloop van het programma.
Van de ontvangst in de hal met de Meisjes van het Compliment, naar de opening met dagvoorzitter Suzanne Mulder (van o.a. TV Rijnmond), een kort vraaggesprek met twee leden van het Burgerpanel, een verkorte Vers Beton Live o.l.v. Hasna El Maroudi met aan tafel in het eerste panel Henk Stroeve (Burgerpanel) en Lot Mertens (Wijkmanager) en in het tweede panel Stans Goudsmit (Kinderombudsman), Abby Place (Young 010) en Robbert de Vrieze (voorzitter Delfshaven Energie Coörperatie). Een indrukwekkend Spoken Word optreden van Michline Plukker (creatieve duizendpoot).

Een luchtige quiz over 15 jaar Burgerpanel en andere Rotterdamse weetjes, een interview met Paul Hofstra (voormalig directeur Rekenkamer gemeente Rotterdam) en afsluitend een woord van voorzitter Herman Groeneveld (toenmalig voorzitter Burgerpanel). Daarna begaven de gasten zich naar de foyer voor kennismaking, voortzetting en het uitwisselen van gedachten onder het genot van een drankje en hapje. Ook daar werden er complimenten uitgedeeld aan de bezoekers.

Foto’s: Emiel Lops.