Mantelzorgers ontzorgen

April 2021

Zorgen voor een ander, dat doen wekelijks ruim 80.000 Rotterdammers. Een deel van deze mensen weet niet eens dat zij onder het begrip ‘mantelzorgers’ vallen en een groot deel weet niet dat ze in aanmerking komen voor hulp vanuit de gemeente. Die hulp kan bestaan uit een parkeervergunning of begeleiding naar de juiste zorg. Zorgelijk vindt het Burgerpanel. Daarom moet er meer bekendheid komen bij mantelzorgers waar zij hulp kunnen krijgen. Gelukkig is er in Rotterdam sinds kort de Mantelfoon. Hier kan je terecht met al je vragen over mantelzorg en word je begeleidt naar het juiste antwoord. De bekendheid van de Mantelfoon mag alleen wat ons betreft veel beter en ook de informatie op de gemeentelijke website verdient een opfrisbeurt. We adviseerden wethouder Grauss hier aandacht aan te besteden.

Bekijk meer adviezen

We moeten nog steeds

Vooral tijdens de lockdown was het tekort aan openbare toiletten in Rotterdam duidelijk te merken. Het advies was aanleiding in gesprek te gaan met de gemeente die zelf ook de noodzaak van uitbreiding inziet.

Vervolgadvies gasloos wonen

Een vervolgadvies over gasloos wonen. Over de rol van de de gemeente zich tijdens proces van energietransitie in het proefgebied Reijeroord.

Metrostation Maashaven, Rijnhaven en Zuidplein

Deels zijn gebreken uit ons advies van 2019 na de schouw van o.a. Maashaven overgenomen. Hoe beleeft de Rotterdammer de metrostations in 2022?