Mantelzorgers ontzorgen

April 2021

Zorgen voor een ander, dat doen wekelijks ruim 80.000 Rotterdammers. Een deel van deze mensen weet niet eens dat zij onder het begrip ‘mantelzorgers’ vallen en een groot deel weet niet dat ze in aanmerking komen voor hulp vanuit de gemeente. Die hulp kan bestaan uit een parkeervergunning of begeleiding naar de juiste zorg. Zorgelijk vindt het Burgerpanel. Daarom moet er meer bekendheid komen bij mantelzorgers waar zij hulp kunnen krijgen. Gelukkig is er in Rotterdam sinds kort de Mantelfoon. Hier kan je terecht met al je vragen over mantelzorg en word je begeleidt naar het juiste antwoord. De bekendheid van de Mantelfoon mag alleen wat ons betreft veel beter en ook de informatie op de gemeentelijke website verdient een opfrisbeurt. We adviseerden wethouder Grauss hier aandacht aan te besteden.

Bekijk meer adviezen

pexels-shvets-production-7203839

Een woonvisie voor jonge starters?

Een passende woning vinden in Rotterdam is lastig. Voor jonge starters bijna onmogelijk. Ook in de sociale huursector. In de Woonvisie 2024 is er weinig aandacht voor deze doelgroep. Wordt het niet eens tijd voor de gemeente om een aparte woonvisie speciaal voor jonge starters te maken.
pexels-nils-held-13339252

Metroschouw najaar

Iedere metro schouw is weer anders. Tijdstippen, seizoenen of welke metrolijn zijn van invloed. Wat constant is zijn de drie vaste aspecten: Veilig, Heel en Schoon. Lees meer in het rapport over wat er naar voren kwam bij de metro schouw op de metrolijn A/B/C en de daarbij behorende metrostations vanaf Marconiplein tot en met Capelsebrug.
pexels-diogo-cacito-15009921

Hoe staat de Mantelfoon en nu voor?

De Mantelfoon is één centraal punt voor vragen van mantelzorgers en wil voorkomen dat mantelzorgers in Rotterdam overbelast raken. Ook alle Rotterdamse professionals die te maken hebben met mantelzorg kunnen hier terecht. Het is dus zaak dat de Mantelfoon een breed publiek bereikt en zijn missie kan voortzetten.